- 5 dl slagroom
- 500 gr schoongemaakte aardbeien
- 100 gr poedersuiker
- 10 blaadjes gelatine
- weinig Rijnwijn of water
- evt. passende likeur en/of citroensap
Bereiding:
Sla de slagroom bijna stijf. Pureer de aardbeien met de suiker. Week de gelatineblaadjes in koud water en los op in weinig heet gemaakte Rijnwijn of water. Voeg de gelatine-oplossing toe aan de vruchtenpuree en mix op gematigde stand goed door elkaar tot deze dik begint te worden. Roer vervolgens de koel gehouden slagroom er voorzichtig met de hand doorheen. Doe het mengel in een een met koud water omgespoelde vorm of kom en laat de bavarois in de koelkast opstijven.
- Volgens dit recept kunt u verschillende vruchten-bavaroises bereiden
- Toevoeging van smaakstoffen, vooral van een passende likeur en/of citroensap verbetert de smaak
Geen opmerkingen:
Een reactie posten